niedziela, 11 stycznia 2015

muffinki bananowo-kawowe

Przepis mam od Agnieszki, która niesłusznie twierdzi, że nie potrafi gotować. Wprawdzie ona piecze to ciasto w formie chlebka bananowego, ale ja postanowiłam zrobić muffinki. Wyszły delikatne, mokre o zapachu bananów i posmaku kawy :)


Wymieszaj w termomiksie, blenderze lub mikserze na gładką masę następujące składniki:
- banany bez skórki; ok. 15-20 dkg
- 65 ml oleju winogronowego lub ryżowego
- pół opakowania cukru waniliowego 
- 1 duże jajko
- 6 lub 7 dkg cukru brązowego 
- 10 dkg mąki pełnoziarnistej 
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- szczypta soli

Przełóż masę do foremek silikonowych i piecz do suchego patyczka. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz