Znowu zrobiło się zimno. Nie dajmy się niepogodzie i jedzmy rozgrzewające i odżywcze kasze :) Na jutrzejsze drugie śniadanie przygotowałam prostą sałatkę z kuskusu. Jest lekka, oryginalna i dość trwała. Nie straci walorów wizualnych ani smakowych trzymana w lodówce przez kilka dni.
Zalej wrzątkiem 3/4 szklanki kuskus. Dodaj średniej wielkości szklarniowego ogórka obranego i pokrojonego w kostkę. Kilka pomidorów suszonych z zalewy pokrój na niewielkie paski, podobnie 3-4 cząstki papryki konserwowej. Porwij na drobno pół pęczka natki pietruszki. Pokrój na plasterki kilka czarnych oliwek. Dopraw całość oliwą z oliwek, octem jabłkowym lub z białego wina lub po prostu cytryną. Dodaj świeżo zmielony pieprz i sól morską.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz